SV03 LPI FSD1 Pikkupaimenen Magic Moment

SV03 LPI FSD1 Pikkupaimenen Magic Moment "SUNNY"

Saknad

ÖvrigtPosted by Janna Nordin Mon, October 11, 2010 19:58:41

Jag ska nu skriva det som blir det sista inlägget här. Den här bloggen har varit Sunnys så det känns fel att fortsätta skriva om annat här. Sunny finns dock med på min nya hemsida www.mymagicmoment.se som jag började jobba på innan hon rycktes från mig. Jag behåller domännamnet som en hyllning till min fina svartvita hjälte.

Jag saknar Sunny fruktansvärt mycket och inget är sig likt utan henne. Jag älskar henne så otroligt mycket och tycker att det är orättvist att hon inte fick vara med oss längre. Det går inte en dag utan att jag tänker på henne och önskar att hon var här med mig och kunde lägga sin haka i mitt knä och titta på mig med sitt gulliga ansiktsuttryck. Det blir särskilt kännbart att hon är borta när man är på kurser eller liknande där hon borde varit med. När jag var med som åskådare under Richard Curtis kursen till exempel. Hon hade älskat att vara där och tanken var att hon skulle gått kursen med mig. Vi hade många planer för framtiden som aldrig fick bli verklighet. Det är så hemskt att ha förlorat henne.

Tack till alla fina människor för era vackra ord om Sunny, för att ni bryr er och för att ni hjälper mig genom det här. Sunny ler nog i himlen just nu när alla visar så mycket kärlek till henne.

Hon var så speciell och något utöver det vanliga för mig. Vi hörde ihop hon och jag. Det var som om hon visste vad jag tänkte. Bara att se henne gå bredvid mig räckte för att jag skulle bli alldeles varm inombords och den hunden var lycka för mig. Att se hur hon tog till sig det man lärde henne och hur hon kunde använda sig av det var helt otroligt. Att se glädjen i hennes ansikte när hon klarat en svår rörelse i freestylen eller ett svårt moment i lydnaden var värt allt. Hon var så stolt. Och hon tog alltid till sig mitt beröm så bra. Det spelade verkligen roll för henne vad jag tyckte. Sa jag att hon var bra så blev hon så glad. Efter tävlingar kunde jag hålla på att berätta för henne hur duktig hon var väldigt länge och det var minst lika mycket värt, om inte mer, än godis eller lek. Hon sög verkligen till sig mina ord och växte. Och jag har växt enormt mycket under min tid med världens bästa Sunny!

Vi saknar dig Sunny!

  • Comments(0)//sunny.herdinginstincts.se/#post42

My Magic Moment

ÖvrigtPosted by Janna Nordin Tue, August 10, 2010 14:03:05

Det var du, Sunny. Min stjärna som ständigt bjöd på alla dessa stunder av glädje och på ögonblick som var alldeles magiska. En stjärna som alltid lös lite starkare och klarare än de andra. En vän som betydde allt och som jag var ett med. Det var alltid vi.

Sommaren 2006 var första gången som jag verkligen träffade Sunny. Vi hade träffats ett fåtal gånger innan men det var under den här sommaren som jag lärde känna den hund jag senare skulle komma att kalla min och som jag älskar så fruktansvärt mycket. Jag hade alltid varit den som följde med mina vänner till olika tävlingar och hejade på dem, aldrig den som tävlade eftersom Wilma inte riktigt varit en hund som uppskattat den typen av aktivitet. Så inför Ungdoms SM (av alla tävlingar så tar vi såklart den största) kontaktade jag Cattlin och frågade om jag kunde få låna någon av hennes hundar att träna och tävla med. Jag ringde i förhoppningen om att få en lapphund att låna men fick till min förvåning en svartvit vän istället. Sunny var den enda hunden som var ledig aktuell helg eftersom det var lapphundsspecial. Jag var livrädd. Skulle jag, terrierägaren Janna, träna en border collie? Mycket hör man om denna ras och mycket ser man. Jag var rädd att jag inte skulle orka aktivera henne och dessutom så var rasen ingenting för mig (trodde jag…) Men av någon konstig anledning så blev det i alla fall så. Jag tränade med Sunny några gånger under sommaren och sen fick jag hem henne ungefär en vecka innan tävlingen. Vi hade det trevligt tillsammans och det var kul att träna med en hund som ville något. Men det var mycket som var svårt. En stor omställning från min andra hund rent träningsmässigt och Sunnys svårigheter med andra hundar blev såklart jobbigt under en sådan tävling som Ungdoms SM. Tävlingen var trevlig när vi ensamma promenerade runt eller när hon vilade i buren, men det var en svår helg. Sunny ville absolut inte ha någon hund speciellt nära sig själv, oavsett om den hunden brydde sig om henne eller inte, ingen hund skulle vara nära. Hon var arg och jag var ledsen över att jag inte kunde hjälpa henne. Att tänka tillbaka på henne som en hund som gör utfall mot andra hundar känns helt overkligt, men så var det.

På grund av att vi hade det så jobbigt med andra hundar under den sommaren så träffades vi inte något mer fören april 2007. Jag trodde aldrig att jag skulle ha hand om henne något mer. Men jag är evigt tacksam till dig Cattlin som övertalade mig att göra ett nytt försök. Jag är så himla glad att du fick mig att låna Sunny igen. För det var nu som vi klickade. Allt föll på plats och visst var det fortfarande mycket jobbigt med andra hundar men vi klarade det. Efter detta lånade jag Sunny till och från under ungefär ett års tid. För varje gång hon var hos mig blev vi mer och mer sammansvetsade.

När hon kom till mig i februari 2008 kom hon för att stanna. Sunny flyttade hit och vi följdes åt vart vi än skulle. Hon var med mig på jobbet varje dag, reste med mig när jag åkte iväg på möten och bodde på hotell (mer resvan hund får man nog leta efter), var med på allt som hände på klubben och vi tränade, tävlade och träffade vänner tillsammans. Där jag var, där var också Sunny. Och hon nästlade sig alltid in i folks hjärtan. Hon kunde konsten att charma människor på någon sekund och hennes utstrålning gick inte att värja sig mot. Man var tvungen att älska henne. Och det visste hon! Hon njöt av det. En liten prinsessa som visste vad hon ville och som ofta fick det också. Många är de tågresor då jag suttit halvt på sätet halvt på golvet för att hon skulle ligga bra och bekvämt i sätet. Hon hade alltid sin egen fåtölj om vi var på besök hos någon. Hon krävde ofta ens fulla uppmärksamhet och förväntade sig alltid att man skulle arrangera situationer efter hennes önskemål, så att hon kunde få vara med. Och allt detta var liksom inget som hon såg som en lyx eller bonus, utan det var en självklarhet, det var något hon ansåg att hon var värd. Men hon var absolut inte bortskämd på ett negativt sätt. Hon visste att ge tillbaka och det var hon generös med. Jag har upplevt så många underbara stunder tillsammans med henne och varit med om magiska ögonblick jag inte ens trodde kunde existera:

Hennes engagemang och attityd under träning och tävling är något som är få förunnat att få ha upplevt. Hon var alltid där bredvid mig med strålande blick, viftande svans och med ett ansiktsuttryck som var ett enda stort leende. Det var ren och skär lycka att ha henne vid min sida. Hon kunde gå lös bredvid mig trots att andra hundar gick förbi. Hon kunde genomföra sin första lydnadsklass 2 start med ett förstapris trots att vissa moment knappt var påbörjade. Hon klarade av de mest ansträngande miljöer och bjöd på show ändå. Hon umgicks utan problem med andra hundar och visade dem lugnande signaler i pressade situationer. Hon till och med uppskattade vissa andra hundar. Jag har sett henne vifta på svansen och hälsa på sina hundvänner, sett henne leka med dem och hört henne joddla sitt ”Jag-tycker-om-dig”-joddel till hundar. Ett ljud som, i Sunnys värld, förut enbart var till för att användas mot människor. Hon blev klappad och kramad av barn under våra läger på klubben och detta var helt otänkbart för några år sedan. Hon kunde gå in på en freestyleplan och genomföra program där vi var ett med musiken och där allt bara flöt. Hon var alltid lyhörd när hon gick lös på promenaderna oavsett vad som dök upp framför henne: arga hotfulla hundar, skrikande människor eller vilda djur. Aldrig skulle hon fundera på att göra något dumt om matte istället ropade. Att trots sin hundrädsla vända och komma på inkallning när man har en hotfull schäferkorsning framför sig var något hon gjorde utan att fundera. Säger matte att det inte är farligt så är det inte det, tycktes hon tänka. Den tilliten var värd allt.

Allt klarade vi. Allt det som du tyckte var svårt kunde vi lösa tillsammans. Det var så. Vi litade på varandra och hjälptes åt. Tillsammans var vi något speciellt. Jag är livrädd för att vara utan dig och jag hatar att behöva vara det.

Att prata i imperfekt om Sunny är inte förenligt med henne och hennes personlighet. Den mest levnadsglada och närvarande hund man kan tänka sig ska man inte prata om i dåtid. Det ska vara nu och här. Man ska fortsätta uppleva saker tillsammans och vi två hade så mycket som vi ännu inte hunnit med. Vi skulle till landet och bara mysa runt, gå alla härliga promenadslingor, bada som hon älskade, lära oss en massa nya saker, resa runt i landet till olika vänner och tävlingsplatser, skaffa oss en liten valp att ta hand om…

Men plötsligt och utan förvarning ryckte någon undan boken innan jag hade hunnit läsa slutet. Det var någon som slet ut mitt hjärta och lämnade mig ensam utan stjärnan i mitt liv. Det skulle inte sluta så här och absolut inte så här tidigt.

Sunny, du är och kommer alltid att vara en del av mig. Jag älskar dig!

2000-11-07 - 2010-08-06

  • Comments(8)//sunny.herdinginstincts.se/#post41

Freestylehelg

ÖvrigtPosted by Janna Nordin Sun, July 11, 2010 20:22:44

Förra helgen arrangerade vi en stor freestyletävling på klubben. Väldigt många klasser och två dagar. Jag var totalt slut när jag kom hem på lördagskvällen men under söndagen fick jag en massa ny energi (vet dock inte vart den kom från) och orkade hela den dagen med :-) Vi var kort om folk som funktionärade och fick låna in både privata vänner (ej hundfolk) och en medlem från en annan klubb. Tack så hemskt mycket för er hjälp Johanna, Johanna och Nikita!

Vi arrangerade officiell freestyle klass 1-3 på förmiddagen och eftermiddagen båda dagarna samt en inofficiell heelwork-klass mitt på dagen båda dagarna. Jag agerade domare i samtliga officiella klasser utom de officiella klasserna på lördag eftermiddag. Slitigt och krävande men otroligt roligt och grymt duktiga ekipage som deltog! Nivån är hög redan i klass 1 nu för tiden. Många nya ekipage på G framåt, vilket är superkul att se. Två ekipage som fastnade lite extra i huvudet den här helgen var Michaela Neiglick och Emelie Kindblad. Var dessa tjejer och deras hundar befinner sig om något år kan man bara gissa. Jag vet vad jag tror. Så duktiga! Michaelas program hade ett härligt gung och hennes border terrier arbetar med det där totala engagemanget och kan de mest avancerade rörelser. Och Emelie och tollaren Zamba orsakade tårar i ögonen på mig. Ett känslofyllt program och de var ett med musiken. Emelie har ett lugnt och fint sätt med Zamba och det är verkligen de två tillsammans där inne på planen. Så fint att se! Båda vi som dömde var imponerade av samtliga ekipage.

Och apropå domare. Vi hade tagit in Johanna Allanach från Danmark som domare vilket var väldigt trevligt. Dels eftersom det är kul för de tävlande att få möjligheten att bli dömda av en domare som normalt sett inte dömer i Sverige men också för att Johanna är en så otroligt trevlig och social person. Man hamnar lätt i trivsamma diskussioner med henne och jag har lärt mig hur mycket som helst av henne under den här helgen. Alltid kul att diskutera sina favoritämnen, freestyle och border collies, med någon som är så kunnig som Johanna.

Eget tävlande hanns också med :-D Jag och Sunny gjorde vårt första framträdande på länge och deltog i heelworken båda dagarna. Vi har haft en paus från tävlande under våren och ägnat oss åt träning och att bygga muskler på rätt ställen genom simning, så det var en överlycklig Fröken Svartvit som gjorde entré på tävlingsplanen igen. Hon är en tävlingstok och energin var på topp. Lite för mycket på topp kanske :-p Men vi hade roligt och jag är väldigt nöjd med våra program. Lördagen slutade med en fjärdeplats och 25,55 poäng (av 30 möjliga) medan söndagen resulterade i en andraplacering och 26,1 poäng.

Trött efter en hel helgs tävlande.

  • Comments(3)//sunny.herdinginstincts.se/#post40

En vanlig shoppingdag

ÖvrigtPosted by Janna Nordin Wed, July 07, 2010 18:47:42

För ett tag sedan hade jag, Siri och självklart hundarna en trevlig dags shopping. Jag hade en del ärenden att uträtta och vad gör man? Jo självklart tar man med sig hundarna :-)

Lotus, Siri, Sickan och Sunny i väntan på tuben

Siri passade dem när jag var på banken osv och därefter bar det iväg till djuraffären. Hundarna fick själva välja godis och resultatet blev sånna där äckliga ben som för oss människor inte ser så aptitliga ut. Men hundarna verkade älska dem :-)

Drickpaus utanför djuraffären

Efter det var det lunchdags för oss tvåbenta medan hundarna snällt låg och åt på sina nyinköpta ben.

  • Comments(0)//sunny.herdinginstincts.se/#post39

Saker som kan hända när den upptagna vakthunden är ensam...

ÖvrigtPosted by Janna Nordin Wed, June 23, 2010 19:49:20

Ni minns vakthunden Sickan som jag skrev om i ett tidigare inlägg? Ja just det, den där collien som sätter skräck i området där hon bor. Här är vad man vanligtvis kan hitta efter det att hon varit ensam hemma en stund:

Så himla skön hund. Det mest olydiga hon kan komma på att göra för att visa sitt missnöje med att vara ensam hemma är att flytta runt saker, speciellt skor. Här är en stövel som har förflyttats några meter från sin vanliga plats.

Härliga Sickan! Jag är så glad att Sunny och Sickan tycker så mycket om varandra. Sunny är verkligen helt lugn med Sickan. Hon kan gå och nosa på Sunnys öron när Sunny går fot samt tränga sig in mellan mig och Sunny under fotågendet, hon kan tränga sig förbi när Sunny gosar med någon och hon kan till och med lägga sig precis precis intill Sunny utan att hon flyttar sig. Det är ett väldigt gott betyg till en hund! Så Sickan har all rätt att vara stolt :-)

  • Comments(1)//sunny.herdinginstincts.se/#post38

Tävlingshelg

ÖvrigtPosted by Janna Nordin Thu, June 17, 2010 19:01:29

Helgen 5-6 Juni var verkligen en tävlingshelg. Allt började tidigt på lördagsmorgonen med att jag och Annika åkte till Solna-Sundbyberg BK för att tävla agility med Lotus respektive Roxy. Väl på plats mötte vi upp Nattie, Stålis och Natha.

Natha, Musse, Gross och Stålis (och så i mitten hedersgästen, som alltid, Cola-flaskan)

Det var russelln Roxans debut officiellt och det klarade hon med bravur! Det är ett litet energiknippe till hund som Annika har skaffat sig. Så snabb och med enorm motivation framåt på agilityplanen. När ni väl får till slalomen på tävling så kommer pinnarna trilla in, tro mig.

Min egen och framförallt Lotus prestation är jag riktigt nöjd med. Någonting har verkligen hänt. Helt plötsligt har vi (läs Lotus, jag ligger fortfarande på samma tröga nivå) en härlig fart och klarar de svårare kombinationerna som kräver handling riktigt snyggt. Inga av våra fel under några av loppen denna tävling berodde på att vi missat i svåra kombinationer. Han är så lyhörd och har en on/off knapp jag sällan skådat. Otrolig! Tyvärr blev det dock några fel för missade kontaktfält i agilityklassen. Lotus är ju "The Jumping Dog" och han tycker att det bästa med kontaktfältshindren är när man får dvärgschnauzer-studsa av dem för att i full fart ge sig i kast med nästa hinder. Under hoppklassen bestod vårt fel i en vägran på en tunnelingång. Det var en riktigt märklig vägran. Har sett filmen en massa gånger och jag kan verkligen inte förstå varför vi inte satte ingången. Men men, det kommer fler lopp. Sammanfattningsvis kan sägas att Lotus är på G nu och det är en härlig känsla!

Det var en underbar lördag med fina lopp, soligt väder och underbart umgänge! Stålis hade med sig sin bur från Agria Djurförsäkring och jag var tvungen att föreviga denna bild på äkta kärlek:

När jag åt lunch följde min favorit-cavalier alla kategorier mina förehavanden ordentligt och när jag inte orkade mer fick han lön för sitt deltagande:

Haha så grym bild på Leo! Jag älskar den hunden!

Direkt efter tävlingen bar det av in till centralstationen. Jag och Nattie med hundarna Sunny, Lotus, Leo och Deppe skulle nämligen vidare till Karlstad för freestyletävling dagen därpå. Vi blev sittande på stationen ett tag och vi hann med en hel del prat och skratt. Snälla Siri kom också och höll oss sällskap :-)

Och det var även på centralstationen som "Golden Stick" först visade sina färdigheter. Den här pinnen har flera strängar på sin lyra. Förutom att delta som en viktig del i Natties freestyleprogram så kan han även: visa åt vilket håll man ska gå, klia folk på näsan, trycka på hissknappar osv osv. Listan kan göras lång. Och det ska ni veta, att utan Golden Stick hade resan inte varit densamma.

Väl på plats i Karlstad checkade vi in på vårt hotellrum och pratade en stund till innan det var dags att sova.

Tävlingarna dagen därpå var välarrangerade och jag njöt hela dagen :-) Tävlade två starter i klass 1 med Lotus och dömde klass 2 och 3. Jag och Lotus var sjukt taggade och glada under våra program och lyckades kamma hem 69 poäng respektive 72 poäng (med uppflytt!). Stolt över Liten Grå!

Efter tävlingen hade vi några timmar på oss att hänga i en fin park centralt i Karlstad. Gräset var grönt, fåglarna kvittrade, vattnet låg någon meter bort, mjukglassen var god och vi var nöjda med dagen.

Det var allt från en lång och trevlig tävlingshelg :-) Tack Nattie för en grym resa som jag gör om när som helst.

  • Comments(3)//sunny.herdinginstincts.se/#post37

Ungdoms DM 2010

ÖvrigtPosted by Janna Nordin Fri, June 11, 2010 19:33:04

I år var det bara lill-schnauzern som fick tävla och han gjorde det med samma glädje som vanligt. Jag arrangerade och tävlade samtidigt, vilket ofta blir fallet för mig, men allt löste sig. Jag börjar bli bra på att kasta mig mellan olika uppgifter...

I agilityn gjorde vi två fina lopp som jag är nöjd med men tyvärr visade jag honom för dåligt vilket ledde till en del fel. Men han hade glädje och fart på planen och det är det viktigaste. Just farten är något som jag upplever att Lotus har ökat. Det är alltid trevligt förutom när min kondition inte orkar i samma utsträckning... Tävlingen slutade med brons i mediumklassen. Riktigt glad :-)

Freestyle DM är obligatoriskt att starta i även om man gör det med "fel" hund. Även här var det nämligen Lotus som fick släppa loss. Vi har ett enkelt men trevligt och lagom bra klass 1 program som Lotus klarar av väl. Positionsarbeten är dock inte hans favoritgrej och det är synd eftersom det är ett obligatoriskt moment. Känns märkligt för mig att köra med en hund där positionsarbetena är en svaghet och inte en styrka. Ni som känner Fröken S vet att just positionsarbetena är det bästa hon vet och att det är dessa som hon är bäst på. Men Lotus har såklart andra kvalitéer som freestylehund, bakbensarbetet är något vi kan komma långt med om jag bara tränar.

Måste passa på att gratulera Michaela Neiglick från Nacka Hundungdom som tillsammans med sin fina border terrier tjej kammade hem guldet i klass 1. Så värd! Michaela är en riktigt duktig hundtränare som har lärt båda sina hundar de mest avancerade saker och, kom ihåg var ni läste det först, den här tjejen kommer att gå långt! Jag hejar på er :-)

  • Comments(2)//sunny.herdinginstincts.se/#post36

Äntligen...

ÖvrigtPosted by Janna Nordin Thu, June 10, 2010 22:13:09

...lite uppdatering här på bloggen :-) Mycket har hänt sen sist jag skrev och det är också anledningen till att jag inte bloggat, jag har helt enkelt inte haft tid. Men jag ska göra mitt bästa för att rapportera vad jag egentligen hållt på med under mitt blogguppehåll.

För några helger sedan sov jag, Frida, Broman och Stålis över hos Siri. Vi umgicks och hade trevligt på kvällarna och på dagarna tränade vi hund och promenerade.

Jag bjuder på lite bilder från helgen :-) Först ut är Sunny under en paus i en långpromenad. Så fin!

När man kommer hem till Siri så möts man av en skylt på dörren:

Om man inte visste vad som väntade en kanske man till och med skulle bli rädd. Men när man tagit sig in genom dörren möts man av:

Inte direkt en skräckinjagande syn...

Då är en galen norsk läskigare:

Curry var med på övernattningen och delade (eller snarare övertog) Stålis säng. Men visst är han söt?

Sunny och "lillebror" Lotus vilar ut i klubbstugan:

Lördagskvällen bjöd på en tur till sjön där de flesta hundarna badade. Galnast var Sunny. Hon älskar verkligen vatten och hon var i och badade hela tiden. Tollaren Quta tyckte också att badandet var en trevlig idé.

Vackraste underbaraste badgalning:

Vissa föredrog att hålla sig på land. Lotus spanar hellre in de andra hundarna än badar själv.

Fler som valde land istället för vatten: Alizza och Sickan:

Det var en liten första rapport, så håll tillgodo. Jag återkommer :-)

  • Comments(0)//sunny.herdinginstincts.se/#post35

Ett tag sedan sist...

ÖvrigtPosted by Janna Nordin Tue, May 04, 2010 22:41:40

Mycket har hunnit hända sen sist jag bloggade. Så här kommer helt enkelt ett rätt så långt inlägg… Bland annat har freestylekursen som jag håller startat och det är så roligt att hålla kurs! Jag brinner för freestylen och för att få dela med mig av mina tips och trix så det är en dröm att få hålla kurs i detta. Deltagarna är intresserade och duktiga så det ska bli spännande att se dem i fortsättningen.

I helgen som var har jag dömt en freestyletävling och det är som alltid lika roligt. Efter tävlingen tog jag med mig Wilma till agilityplanen för att hon skulle få aktivering och för att jag skulle se om hon mindes någonting från tiden då vi tränade och tävlade aktivt i sporten. På grund av sin höga ålder (14 år) så tillät jag henne bara göra slalomen och runda tunnlar i sin egen takt. Jag vet inte vad som är mest underbart: Att hon kom ihåg allt efter så många år (tom slalomingången) eller att hon var så fantastiskt lycklig. Det sistnämnda tror jag. Det var en sån glädje att få se henne där på agilityplanen och jag är så nöjd att jag tog med henne dit. Lyckan i hela hennes kropp var obeskrivbar! Bästaste terrier! När ”träningspasset” var över tog vi en promenad till bilen och det var med motvilliga steg som hon lämnade planen. Hon flirtade lite med de yngre hundarna på vägen därifrån innan det var dags för hemfärd. Wilma är verkligen en liten levnadskonstnär (som Matilda sa till mig någon gång). Hon vet allt om hur man bäst njuter av livet och tar vara på alla små stunder av glädje. Åh vad jag önskar att jag kunde lära mig det av henne och vad jag önskar att hon inte var 14 år utan 4… Hon är speciell den hunden.

Slalomen var rolig tyckte Wilma. Tack till Hanna som fotade oss :-)

Lördagskvällen spenderades på klubben tillsammans med Frida, Siri och Malin. Vi varvade långpromenader, träning, mat, prat och film hela kvällen/natten innan det var dags att sova.

Sunny och Sickan vilar ut innan det är dags att träna

Ett glatt gäng på promenad. Längst bak har Nille hittat en god doft, Quta undrar vad Sunny gör och Sunny håller koll på matte.

Quta och Sickan är riktigt bra vänner och kunde inte låta bli att busa lite medan vi tog foton :-)

Quta, Sickan, Sunny och Nille

Söndagen spenderades med hundträning och promenader. Annika kom och tränade med oss en stund och med sig hade hon förutom den bedårande Roxy även en liten söt chihuahua som hon passade. Och det var ett möte som fick mig att inse en sak. Jag kan verkligen lita på Sunny med andra hundar mer och mer. Inte bara att jag kan göra det utan att jag faktiskt redan gör det utan att jag insett det förrän nu. Roxy har hon träffat förut och de kommer mycket bra överens men det var ett tag sedan de sågs nu och dessutom hade Roxan med sig en till hund. Sunny var lös när de kom och jag var aldrig orolig att något skulle hända. När hon såg att de kommit sprang hon glatt fram till Annika för att hälsa på henne och struntade fullständigt i att hon hade Roxy och chihuhuan runt sig hela tiden. Hon såg dem men hon var inte rädd och hon agerade väldigt självsäkert och lugnt. Duktiga duktiga Svartvit! Själva träningen gick jättebra och nu har vi påbörjat inlärningen av flera nya moment i freestylen och ett ur lydnadsklass 3. Ett stort tack till Frida som hjälpte mig i träningen och även kom med en massa bra och nyttiga funderingar!

Sunny och jag tränar fotgående

Kvällen spenderades hemma hos Stålis med alla hundar och kära vänner. Vi pratade och åt god middag. Tack för att vi fick komma Stålis :-)

Igår gick jag och Lotus agilitykurs för Mija Jansson. Alltid lika roligt att köra agility med en lycklig schnauzer! Temat var bananalys och jag gjorde en hel del funderingar den kvällen. Riktigt intressant och lärorikt att få tänka så mycket. Lotus var taggad till tusen och snabb som aldrig förr, en fröjd att se. Men min kondition tyckte inte att det var lika roligt…

Idag har jag träffat Mimmi för en promenad och hundträning. Det var ett tag sedan vi träffades tillsammans med våra hundar och jag måste säga att Molle har gjort enorma framsteg i sin träning. Han har en sådan koncentration och glädje! Mimmi är verkligen en toppenhundägare och jag hoppas att hon och Molle debuterar freestylen på vårt klubbmästerskap senare i år. Vi hade trevligt som alltid och träningen idag gav mig energi.

Mimmi och Molle som tränar freestyle

  • Comments(7)//sunny.herdinginstincts.se/#post34

Godis, godis, godis

ÖvrigtPosted by Janna Nordin Sat, May 01, 2010 16:15:41

Jag kunde såklart inte hålla mig från att besöka diverse djuraffärer och hundavdelningarna på Walmart och Target när jag var i USA. Så resultatet blev en hel del hundgodis som ni kan se här nedanför. Amerikanerna jag bodde hos tyckte att jag var helt knäpp :-) Men jag älskar att köpa saker till mina små älsklingar. Köpte en helt ny hundsäng till dem också för dryga hundralappen, ett riktigt bra köp. Sunny sitter i den på bilden:

  • Comments(1)//sunny.herdinginstincts.se/#post33
Next »